**The age of a man is 27 years more than the age of his son. If the sum of their ages is 47 years, find the age of the son and his father.**

###### Answers:

Let the age of son = x years

∴ Age of his father = x + 27

According to the sum:

x + x + 27 = 47

⇒ 2x + 27 = 47 ⇒ 2x = 47 – 27 = 20

⇒ x = 20/2 = 10

∴ Age of son = 10 years

and age of his father = 10 + 27 = 37 years